Afbeelding

Ridderzaalconcert met het koor CantAnimus

zondag 28 mei 2017 11:30

DOORNENBURG - Zondag 28 mei is er het Ridderzaalconcert in 'de reine stemming' door Het Koor CantAnimus, een gemengd koor met 24 avontuurlijke zangers en zangeressen uit de regio Arnhem-Nijmegen onder leiding van dirigent en componist Caspar van der Vinne.

In dit Ridderzaalconcert presenteert het Koor CantAnimus een aantal pareltjes uit haar rijke, gevarieerde repertoire. Velen zullen dat repertoire herkennen, maar deze keer zal het anders klinken dan voorheen. CantAnimus zal zingen in de reine stemming, die in de 16e eeuw werd ontwikkeld door de Italiaanse muziektheoreticus Gioseffo Zarlino. De piano wordt voor ieder lied gestemd naar de toonsoort van het lied. (Wees gerust; dat gaat in een handomdraaiJ). En daarnaast zingt het koor op de natuurlijke stemtoon A=432 Hz.
Twee uitvoeringswijzen met historische roots, gebezigd op een historische plek; het kasteel zal genoeglijk mee vibreren.

Het programma zal pas op het laatste moment worden vastgesteld, maar u kunt rekenen op werken van Mozart, Handel, Lauridsen, Fauré, Keen, Schubert, Franck, Whitacre, Althouse, Bannink en niet te vergeten van de dirigent zelve. Zeer gevarieerd, toegankelijk, doorleefd, op zoek naar de essentie. CantAnimus doet wat haar naam belooft: ze bezingt de ziel. Straight to the heart.

CantAnimus gaf drie keer eerder een concert in kasteel Doornenburg. Alle keren was de Ridderzaal tot de laatste stoel bezet. Wees dus op tijd met uw reservering! Aanvang 11.30 uur, kasteel open: 11.00 uur. Entree 12,50 euro, vrienden van het kasteel Doornenburg 10,00 euro. Reserveren gaat via cultuur@kasteeldoornenburg.nl.