'Farewell party' van Remove Before Flight

zaterdag 27 mei 2017 20:30

GENDT - Ruim 8 jaar geleden begonnen de vrienden een coverband onder de naam 'Resound'. Een goede leerperiode, maar hun ambitie reikte verder dan alleen het spelen van covers op feesten en partijen.

De roots van de bandleden lag toch in de muziek van de jaren 60/70. Dat vormde de basis om de covers achter zich te laten en een eigen sound te ontwikkelen, met een vette knipoog naar de hiervoor genoemde jaren. Tevens het moment om ook de naam te veranderen.“We wilden ons blijven ontwikkelen, experimenteren in de muziek en dat is ons best gelukt vinden wij”, aldus drummer Wouter Derks. “Wij zijn allemaal betere muzikanten geworden. Als band hebben we leuke dingen meegemaakt. Een uitverkochte EP-release party in De Buitenpoort Huissen en de LP-release party vorig jaar in Merleyn Nijmegen was eveneens uitverkocht.”

“We deden ook de support voor de Bands Of Friends (ex- Rory Gallagher bandleden) en mooie herinneringen hebben we aan het optreden in Luxor Live Arnhem eveneens als support, toen voor de Engelse rock-sensatie The Brew”, vult bassist Stijn aan. De bandleden besloten om te stoppen met RBF. Ze hebben samen mooie dingen mogen doen en zijn elkaars beste vrienden geworden. “Op muzikaal gebied zijn we echter uit elkaar gegroeid”, aldus Wouter.

De vrienden gaan op muzikaal gebied hun eigen weg. “Every end has a new beginning.” Nog een keer RBF! Een mix van eigen werk en heerlijke 60/70 uitstapjes. Zaterdag 27 mei in De Klok in Gendt. Zaal open 20.30 uur. Entree is 5 euro en alleen deurverkoop. DJ Bram sluit de avond af.