Afbeelding

Isabel Jansen succesvol in Straatsburg

Algemeen

BEMMEL -Het Over Betuwe College Bemmel doet al enkele jaren mee aan een Europese bijeenkomst vanuit het Europees Parlement over de Rechten van de Mens in Straatsburg. Na afloop van het project worden de leerlingen ambassadeur van de Rechten van de Mens genoemd.

Dit jaar was het onderwerp 'Dessine-moi les droits de l'homme'. Isabel Jansen heeft een fantastisch mooi schilderij gemaakt met als onderwerp 'De veiligheid in het gezin'. Ze heeft ervoor gekozen om een donker getinte moeder een blank jongetje in haar armen te sluiten. De jury was bijzonder te spreken over haar schilderij en daarmee heeft ze alleen nog de school uit Turkije voor zich gelaten binnen de categorie van elf-  tot vijftienjarigen.

"Een ware belevenis om in de brugklas VMBO te mogen meedoen aan een internationaal project met zo' n achthonderd leerlingen uit diverse andere landen. Vooral omdat het OBC Bemmel de enige school is die Nederland vertegenwoordigt op Europees niveau.

Isabel heeft laten zien dat ze zich uitstekend kan presenteren in het buitenland. Ik ben trots op haar tweede plaats!", aldus Laura Fontijne van OBC Bemmel.

Een dagje Straatsburg samen met haar vriendin, Fleur Hoogveld, is een terechte beloning. "Hiermee willen we als sectie Frans ook de leerlingen een aantal uiterst belangrijke zaken over talen leren: voor contacten over de grens zijn vreemde talen essentieel; als het in de ene taal niet lukt probeer je de andere; improviseren helpt ook; en nu weet je pas echt waarvoor je vreemde talen leert!"

Uitgelicht

Digitale krant