Afbeelding

Oost Europa Dag Doornenburg groot succes

Algemeen

DOORNENBURG - Ondanks het slechte weer op Moederdag 11 mei was de Oost Europa Dag, gehouden in het Skoda Museum Nederland –in oprichting-, een doorslaand succes! Het gure weer hield de vele liefhebbers van oude(re) Oost Europese voertuigen niet tegen om in hun oldtimer helemaal onder andere vanuit België of Duitsland naar Doornenburg te komen.

Zeker honderd auto's en ook wat motoren waren van de partij. Diverse clubs gaven acte de presence zoals natuurlijk de Skodaclub, Ladaclub, Tatraregister, Tweetaktclub en Russische merkenclub maar ook bijvoorbeeld de Ural en Dneprclub.

Het Skoda Museum Nederland is een initiatief van Hans Hubers dat –ondanks dat de verbouwing niet gereed is- nu al gratis toegankelijk is. Skoda is een van de vier oudste automerken ter wereld en kent een zeer rijke geschiedenis. Aan de Krakkedel 54 in Doornenburg staat een fraaie collectie van onder andere een Skodalimousine, een tweepersoons-lijkwagen, geheel uit kunststof opgetrokken bestelauto en diverse zeer zeldzame of unieke exemplaren.

Afbeelding

Uitgelicht

Digitale krant