Afbeelding

Vrijwilligers gevraagd om beklimmers te ontvangen Huissense dag: beklimming kerktoren?

Algemeen

HUISSEN - Tijdens het Pinksterweekend is voor het eerst de kerktoren opengesteld voor het publiek. Het was zo'n succes, dat besloten is om met de Huissense dag op 29 juli de kerktoren weer open te stellen voor beklimming.

Echter…de organisatie zoekt nog vrijwilligers die de belangstellenden willen ontvangen. Er zal een rooster gemaakt worden, zodat de vrijwilliger ook nog zelf van de Huissense dag kan genieten. Degene die een handje wil helpen kan zich aanmelden bij Harm Hopman (06 38466586) of Jan Wannet (06 13800366). Wil men eerst wat meer informatie, dan kan men ook bij een van de twee eerder genoemde heren terecht.

Voor het beklimmen zal een toegangsprijs van twee euro gevraagd worden. De opbrengst komt in het fonds voor de restauratie van de Mariakapel.

Tevens is met de Huissense Dag de gehele kerk opengesteld. Er zullen onder andere films van de Umdracht te zien zijn en een kleine expositie van kerkelijk erfgoed. Ook zullen er artikelen voor een goed doel worden verkocht. Tevens gaat er een aantal bidstoelen in de verkoop.

Is men organist en wil men het orgel met de Huissen dag bespelen, neem dan contact op met de al eerdergenoemde heer Hopman of Wannet.

Uitgelicht

Digitale krant