Afbeelding

Kookfeest succes bij b.o.d. Sprinters

Algemeen

BEMMEL - Voor de tweede keer organiseerde de Sprintgroep C1 haar jaarlijks feestje in de vorm van een kookwork-shop. Negentien personen namen deel aan het kookfeest dat werd opgezet door Hardy Smit -eveneens lid van de groep- bij hem thuis aan De Brouwketel.

Er werden recepten van een viergangenmenu rondgestuurd. De groep werd opgedeeld in vier kookgroepen met aan het hoofd een chef de partie. Zo wist iedereen op voorhand waar ze aan begonnen en konden zich daarop voorbereiden. Om 19.00 uur ontvangst met een hapje en een drankje. Per gang werd de receptuur doorgesproken en werden basishandelingen uitgelegd of gedemonstreerd. Het menu bestond uit: gemarineerde buffelmozzarella met tomaten; heilbotfilet met saffraansaus op bedje van spinazie; citroenspoon; tournedos met sjalotsaus, pomesgratin en als dessert vers rood fruit in bladerdeeg met chocolade mintsaus. Alle gangen gingen vergezeld met passende wijnen.

Om 21.00 uur aan tafel en om 24.00 uur aan de koffie en thee. Het enthousiasme was niet van de lucht; de stereo kon niet op tegen het gespreksvolume; er werd gelachen en mensen leerden elkaar beter kennen door met elkaar samen te werken, te praten, te drinken en te eten. Volgens Hardy Smit was het succes van de avond te danken aan het enthousiasme van de groep, de formule om samen te koken, de ambiance én het eten en het drinken.

Tevens werd de trainer Patric Tromp nog even in het spotlicht gezet en bedankt voor zijn onbezoldigde enthousiast trainerschap van afgelopen seizoen. Met dank aan: Maarten; Ria; José (3x); Ans; Christianne; Cynthia; Ge-anneke; Corrie; Ester; Mariëlle; Dolanda; Jolanda; Anita; Pauline; Susan; Patricen Hardy.

Voor meer informatie over de kookworkshops kan men mailen naar: hardy.smit@planet.nl.

Uitgelicht

Digitale krant