Afbeelding

Een uniek project: Geef het door!

Algemeen

LINGEWAARD - "In een maatschappij waar het niet meer vanzelfsprekend is dat mensen elkaar helpen is een klein gebaar een groot plezier. Daarom bedacht ik drie jaar geleden het project: geef het door", aldus Kathy van Gemeren.

"Mijn plan was simpel en puur: ik ging babyspullen verzamelen die andere mensen niet meer nodig hadden en zocht gezinnen op die het niet breed hadden. Een pakket gevuld met babykleding, schoentjes, luiers, speelgoed, draagzak; noem het maar op. Alles werd schoon in een grote tas gedaan en het kon gratis worden opgehaald.
Toen kwam ik Eelke Berendsen tegen. Zij verzamelde kraamspullen voor de mensen in Gambia. We raakten aan de praat en gingen onze krachten bundelen. Nu werken we ruim een jaar samen. Het plan is nog steeds simpel en puur: wij krijgen babyspullen van mensen die het niet meer nodig hebben en geven het door aan diegene die het hard nodig hebben! Via de verloskundige en andere bronnen weten we waar we deze gezinnen kunnen vinden. Sommige zwangere vrouwen hebben tot een week voor de bevalling nog niets. Onvoorstelbaar maar waar!"


"Van babykleding tot kinderwagens, van speelgoed tot babybadjes. Het is zo fijn om te merken dat er gulle gevers zijn. Daar leeft ons project van. De bergruimte die we hebben, wordt te klein om ons project te laten groeien. Bij deze een oproep: wie heeft een lege ruimte waar we spullen kunnen stallen en werken om babypakketten te maken? Misschien heb jij babyspullen die je niet meer gebruikt? Je kunt ons volgen via facebook: geef het door regio Arnhem", aldus Eelke Berendsen en Kathy van Gemeren (geefhetdoor123@hotmail.com).

Uitgelicht

Digitale krant