Afbeelding

Gendtenaar naar Dakar

Algemeen

GENDT - Op 1 november staan John Berns en Theo Sanders aan de start van de Amsterdam Dakar Challenge. Zoals de naam al doet vermoeden, is de Amsterdam-Dakar geïnspireerd door de bekende woestijntocht Paris-Dakar, alleen dan zonder dure auto's helicopters mediacircus.


De opzet is simpel: regel een auto van maximaal 500 euro, rij dwars door de Sahara heen, neem een paar steeksleutels en ductape mee en eindig in Dakar. Dat is ongeveer 7500, 3500 onverhard en 4000 kilometer verharde weg.

De tocht gaat van Nederland via België, Frankrijk, Spanje, Marokko en Maurentanie naar Senegal en Gambia, waar de auto geveild wordt voor het goede doel. De teams (ongeveer 35 starten) gelijk in Amsterdam en rijden gezamelijk naar Breda waar nog een uitzwaaimoment is. Daarna is het ieder voor zich en zien ze elkaar pas weer in Spanje bij de boot naar Marokko.

Dan begint het pas echt: het Atlasgebergte en de westlijke Sahara, het zand en bijbehorende vastzitten en weer losgraven. In Maurentanie wordt een gedeelte onder begeleiding van het leger gereden in verband met de veiligheid. In totaal zal de reis zo'n drie weken duren. Na de finish zal de auto worden geveild en gaat de opbrengst naar de stichting Hand to Hand. Deze stichting is nu bezig met een metaalopleiding voor jongeren tussen de veertien en vierentwintig jaar. "Wil je meer weten over het team of goede doel? Kijk dan op www.jtchallenge.jouwweb.nl of www.stichtinghandtohand.nl."

Uitgelicht

Digitale krant