Afbeelding

Bezinningsdag Etty Hillesum in Dominicanenklooster

Algemeen

HUISSEN - Het Dominicanenklooster Huissen organiseert een bezinningsdag rondom Etty Hillesum onder de titel 'Inspiratiebron voor een rijk innerlijk leven'. Deze dag wordt gehouden op 15 november.

Een dag met een persoonlijke inbreng, vol inspirerende workshops, inleidingen, ontmoetingen en muziek, met medewerking van Ton Jorna (ex-docent aan de universiteit van Humanistiek), Julika Marijn (actrice) en Geertje Couwenbergh (auteur en Etty-fan)

'Innerlijke vrede in turbulente tijden'. Etty werd honderd jaar geleden geboren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was zij een jonge, joodse vrouw. In een vrij korte, intensieve periode in het begin van de oorlog schreef zij elf dagboekschriften vol. Anderhalve maand voor haar dertigste verjaardag, overleed ze in Auschwitz.

Op deze dag is Etty Hillesum inspiratiebron tot een rijk innerlijk leven. Al schrijvend reflecteert Etty op zichzelf in de duistere oorlogstijd en lijkt zij daadwerkelijk vrede in zichzelf te vinden. We onderzoeken Etty's spirituele weg en gaan daarna zelf praktisch aan de slag. Een dag in het teken van vrede vinden in jezelf. Want vredige individuen creëren vredige samenlevingen. Iets wat zeker in deze roerige tijden zeer belangrijk is.

De dag is zaterdag 15 november van 10.30 uur tot 17.00 uur in het Dominicanenklooster Huissen aan de Stadsdam 1. Meer informatie en een aanmeldingsformulier staan op www.kloosterhuissen.nl/p/934.

Uitgelicht

Digitale krant