Afbeelding

Komt u ons helpen?

Algemeen

HUISSEN - De peuters van peuterspeelzaal De Vlindertuin zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het puzzelen, voorlezen, samen gymmen, uitstapjes, en natuurlijk spelen!

Peuterspeelzaal De Vlindertuin is onderdeel van Stichting De Linge en gevestigd aan het Ot en Sienpad in de wijk Zilverkamp in Huissen. Deze peuterspeelzaal is vijf ochtenden en vier middagen geopend waarbij peuters van twee tot vier jaar de speelzaal bezoeken. Spelend leren met onderlinge verschillen is ons motto. Pedagogisch medewerksters begeleiden en stimuleren kinderen in hun ontwikkeling door spelmateriaal aan te bieden dat aansluit bij hun behoefte. Sommige kinderen komen vier dagdelen per week spelen wanneer extra begeleiding nodig is. Kinderen hebben de mogelijkheid te blijven lunchen.. Elk dagdeel zijn er twee pedagogisch medewerksters aanwezig. Ter ondersteuning van het team willen we graag voor elk dagdeel een vrijwilliger bij die het leuk vindt om met jonge kinderen te werken.

Als vrijwilliger ondersteun je de pedagogisch medewerkster een of meerdere dagdelen per week met verschillende werkzaamheden op de groep. Naast het knutselen wordt er veel met de kinderen gespeeld, waarbij gezellige gesprekjes centraal staan. Natuurlijk zijn ook verzorgende taken belangrijk zoals helpen bij het eten, drinken, verschonen, zindelijkheidstraining en hulp bij het aan en uitkleden. "Vanuit Startblokken werken we zes weken aan een thema waarbij de inbreng van een vrijwilligster erg wordt gewaardeerd."

"Wij bieden de mogelijkheid om deel te nemen aan een aantal vrijwilligersavonden met onderwerpen als: kinder-EHBO, startblokken, peutergym, veiligheid/gezondheid op de peuterspeelzalen en onderwerpen die de vrijwilligers zelf interessant vinden.

Hebben wij uw interesse gewekt en lijkt u het leuk om met kinderen te werken en hebt u daar een paar vaste uurtjes per week voor over? Neem dan contact op met Bettina Gerrits van Peuterspeelzaalwerk De Linge (06 34658194 of via email: b.gerrits@delinge.nl)."

Meer informatie over peuterspeelzaalwerk staat op www.delinge.nl.

Uitgelicht

Digitale krant