Afbeelding

Pondok Kita: authentiek Indisch eten zoals bij grootmoeder thuis

Algemeen Zaken Nieuws

ARNHEM - Recent vierde Indonesisch afhaalhuisje Pondok Kita haar eenjarig bestaan. "Een bewogen jaar en een unieke ervaring", laat eigenaresse mevrouw Gouw desgevraagd weten. "Het was een bijzondere uitdaging om een goed draaiende zaak over te nemen en te proberen de bestaande klantenbase te behouden. Terugkijkend zijn we daar goed in geslaagd en mogen ons zelfs verheugen op een toenemende interesse, ook vanuit de eigen Indische gemeenschap."

In de kleine, maar goed geoutilleerde keuken maken ze convenience food, met een ambitie en kwaliteit die niet onderdoet voor de betere Indonesische restaurants. Toch heeft Pondok Kita niet de illusie te kunnen koken naar ieders mond. "Smaken verschillen nou eenmaal", lacht mevrouw Gouw. "We proberen echter de smaakbeleving zo puur mogelijk te houden zonder gebruik te maken van kunstmatige smaakversterkers zoals MSG [vetsin, redacteur]."

"Voor het nieuwe jaar willen we graag wat gaan variƫren met de menukaart", voegt ze er nog even aan toe. U zult dan nog meer verschillende gerechten uit de Indonesische keuken kunnen proeven, maar mevrouw Gouw verzekerde ons dat de favorieten uiteraard op de kaart blijven staan.

Bent u ook benieuwd naar dit kleine stukje Indonesiƫ in winkelcentrum Kronenburg? U vindt Pondok Kita aan de Kronenburgpassage 65 achterin de Asia Golden Dragon toko. Telefoon 026 3270609, www.pondokkita.nl, info@pondokkita.nl.

Uitgelicht

Digitale krant