Of je trekt de stekker eruit!

Algemeen

LINGEWAARD - Afgelopen week heeft 'De knop om' landelijke aandacht gekregen met een leuk interview met twee bewoners die mee hebben gedaan met het energiebesparingsprogramma.

Hans Vink en Tineke Spork uit Gendt hebben in de besparingsronde van De knop Om liefst veertien procent bespaard, terwijl ze al best zuinig waren. "De spotjes boven de keuken blijven uit, de stofzuiger draait op halve toeren en in de hoek van de energie slurpende schemerlamp branden tegenwoordig kaarsjes." Dit zijn enkele maatregelen die ze afgelopen zes weken hebben genomen, maar ook zullen voortzetten. Een echte gedragsverandering dus! Het hele artikel is te lezen op www.nd.nl/artikelen/2015/januari/14/trek-die-stekker-eruit.

De twee straten van ronde drie van het besparingsproject zijn De Eikhof en Wilgenhof. De bewoners van deze straten zijn inmiddels van start gegaan. Gedurende zes weken hebben zij beschikking over een Wattcher, een apparaat dat het huidige verbruik in de woning weergeeft. Daarnaast zijn er online besparingstips en bijeenkomsten om te helpen 'de knop om te zetten'. Het project en de bijeenkomsten worden door Lingewaard Energie georganiseerd en alle bewoners van de deelnemende straten zijn welkom tijdens de bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen.

Aan het einde van het eerste stookseizoen, in mei, wordt bekend gemaakt welke straat het meeste samen bespaard heeft en wie de beste individuele bespaarder in de wijk is!

"Woon je in één van de wijken en wil je mee doen? Dat kan! Geef je op via deknopom@lingewaardenergie.nl. Ook het Wijkplatform Molenwijk-Dries heeft alle informatie."

Uitgelicht

Digitale krant