Afbeelding

Hoge verwachtingen Pronkzitting Kraonige Zwaone

Algemeen

HUISSEN - Zaterdag 31 januari wordt door SHCG De Kraonige Zwaone aan Prins Danny d'n Utvlieger de jaarlijkse pronkzitting aangeboden.

Na het grote succes van vorig jaar zijn de verwachting rondom de eerste zitting van Prins Danny hoog gespannen. Wederom is er sprake van een programma waar rond de klok van twaalf uur de finaole zal plaatsvinden. Dit is in de lijn met de laatste jaren, wat alle gasten de mogelijkheid biedt uitgebreid na te genieten van de gezellige 'after-pronk'!

Artiesten en multimedia

Het programma zal net als voorgaande jaren een groot aantal artiesten kennen die garant staan voor een leuke en gezellige avond. De laatste jaren is de rol van multimedia ook belangrijk geworden binnen de Pronk van De Kraonige, wat heeft geleid tot een nieuwe opzet en meer diversiteit in het programma.

Naast de beide gardes en de Slubkes, hebben zowel het buutreedners gilde, Philippus Neri en de initiatiefnemers van het Zwaonefestival een belangrijk aandeel in de Pronkzitting. Zij zijn verantwoordelijk voor de buuts en de 'eigen' carnavalsliedjes die de pronk in Huissen zo speciaal maakt. Samen met alle artiesten en de mensen achter de schermen verwachten De Kraonige Zwaone, Huissen weer een mooi pronk aan te kunnen bieden. Dit alles zal plaatsvinden in Sporthal De Brink. Klokslag 20.11 uur zal de Raad XI onder leiding van Stadspresident Jan Zweers de zaal betreden en zal het spektakel beginnen.

Kaarten en borrelbus

Kaarten voor de Pronkzitting à vijftien euro zijn te bestellen via de website van De Kraonige Zwaone: www.kraoningezwaone.nl. "Hier heeft u ook de mogelijkheid om Vriend van De Kraonige Zwaone te worden en daarmee alle carnavalsactiviteiten van dit gezelschap te ondersteunen. Ook kunt u Pronkkaarten krijgen bij Slijterij Degen op 't Zand en bij Foto Van Eimeren in de Langestraat.

Ook dit jaar zal de traditionele 'borrelbus' weer rondrijden om de gasten zowel naar De Brink, als weer naar huis te brengen.

Uitgelicht

Digitale krant