Afbeelding

Afscheid van Jan Nas

Algemeen

Lieve Jan, onze Jan,

mijn Jan, allemans Jan,

Je was mijn broertje wel ouder maar toch mijn broertje. Je zat in mijn dna en we hadden altijd contact, ook zonder te bellen. We belden vaak, niet zolang maar vaak. Ik heb alles van je meegekregen, alles wat mooi was maar ook de vervelende dingen. Je was gul, uniek, emotioneel, lastig, lief, zeer intelligent, vol met ideeën, altijd heel veel houden van, heel hard werken en altijd klaarstaan voor iedereen. Bij paarden klanten zelfs als het lastige betalers waren, want het paard kon daar niets aan doen.

Je hebt onze Trees uit gekozen, die perfect paste bij jouw levensstijl, het is echt nooit saai geworden. Je had geen betere keuze kunnen maken. Je hebt ook topdochters, waar je vreselijk trots op was en die je vreselijk verwenden met liefde en veel lekker eten.

We hebben de laatste weken nog meer gepraat en gepraat maar je was moe en de gedachten bleven maar komen. Het was nooit stil in je hoofd, je bleef piekeren. Je voelde je een loser, zo vreselijk onterecht. Het is uiteindelijk een vijandige overname geweest en zoals ons Therese zegt, onze Jan zou ons nooit alleen hebben gelaten. Het was de insluiper in je hoofd. Je hebt nu je rust gevonden, je bent nu Buitenzorg net als Pa. De binnenzorgen zijn voorbij…

Zoals je zei zijn wij een sterke familie en kunnen we alles overwinnen maar helaas moet dan nu zonder jou. Je zei, jullie zijn beter af zonder mij maar dat is natuurlijk niet waar. We gaan jou zo verschrikkelijk missen…

Gelukkig heb ik van de week ongeveer 150 foto's van jou verzameld, die we hier tonen en weet ik dat je hele gelukkige tijden hebt gekend. Met ons maar ook met heel veel anderen, die hier nu bij ons zijn.

De afgelopen dagen zijn onwerkelijk, maar hebben ons vreselijk gesteund. Ons Therese heeft haar huis opengesteld voor iedereen die afscheid van hem wilde nemen, het is niet Belgisch en ook niet Nederlands, het is Therese-achtig met Jan in haar gedachten.

Aangezien we hier op een paardenbedrijf zijn, moet ook alles doorgaan, zo fantastisch om te weten dat iedereen hulp aanbood en alles ziet er dan ook weer tot in de puntjes verzorgd uit. Het is zoals onze Jan het graag gezien zou hebben.

Wij gaan dit grote onwerkelijke bizarre verlies samen dragen en zoals ik de laatste dagen heb gemerkt, heeft iedereen wel een verhaal over jou. Heerlijk om te merken dat wij niet alleen van jou hebben gehouden, maar hele volkstammen om jou heen. Er werd zelfs gezegd dat de grond in Bemmel even trilde, zo fijn om te horen.

Helaas heb jij je dat nooit gerealiseerd.

Maar… omdat wij zo verschrikkelijk van je hebben gehouden, vergeven wij jou dat je er nu niet meer bent en danken we jou voor jouw overweldigende liefde en blijf je voor altijd in ons hart.

Dag lieve Jan

Karin Nas

Uitgelicht

Digitale krant