Afbeelding

Old Dutch organiseer het Krasse Knarren Toernooi

Algemeen

GENDT - Op 7 maart verzorgt Old Dutch het tweede landelijke Krasse Knarren Toernooi voor spelers van zestig jaar en ouder.

Dynamic tennis is een sport welke veel op tennis lijkt maar indoor wordt gespeeld op een veld van 11.88 x 5.18 meter met een racket en een foambal, de nethoogte bedraagt maximaal 85 cm. De telling gaat tot 21 punten . De sport wordt door het hele land gespeeld, zowel als enkelspel als ook dubbelspel . De sport is voor alle leeftijden. Er zijn een paar verenigingen, die een speciale jeugdafdeling hebben opgericht.

Twee jaar geleden is er tijdens de bondsvergadering gevraagd een landelijk dubbeltoernooi te organiseren voor 60+ koppels om deze groep een kans te geven zich te meten met leeftijdsgenoten voor een eigen kampioenschap. Het eerste toernooi werd in 2014 georganiseerd door de vereniging Maasgouw uit Heel.

Er werd een wisselbeker in het leven geroepen voor het koppel dat het beste toernooigemiddelde behaalde, deze wisselbeker werd gewonnen door het koppel Henny Verstege en Gerrit Vink van Old Dutch uit Gendt. Bij de uitreiking van de beker werd meteen het vriendelijke doch dringende verzoek gedaan het tweede toernooi te organiseren.

Op 7 maart wordt er dus in sporthal Walburgen in Gendt door 35 koppels gestreden voor de wisselbeker. De start van het toernooi is om 10.00 uur. En het einde is om 16.10 uur. "Wij hopen dat dit toernooi zal bijdragen aan een grotere bekendheid en groei van deze mooie sport, welke door het lichte racket en de lichte bal blessure vriendelijk is, en met name ouderen er toe brengt om op een verantwoorde wijze te gaan bewegen.

Iedereen is welkom bij het Krasse Knarren toernooi. De toegang is gratis. Voor meer informatie kan men contact opnemen met coördinator Theo Nienhaus. E.mail: theonienhaus-2@hetnet.nl.

Uitgelicht

Digitale krant