Afbeelding

Kersenfeest Gendt was top!

Algemeen

GENDT - Het Kersenfeest Gendt 2015 was in alle opzichten geslaagd.

Tijdens de openingsceremonie op vrijdagavond werden Kersenkoningin Sanne de Jong en haar hofdames Karin Janssen en Anouk Janssen gepresenteerd. De Zilveren Kers, de onderscheiding voor een persoon of instantie die zich bijzonder nuttig heeft gemaakt voor de samenleving, ging dit jaar naar Albert Berns, ruim veertig jaar lid en vijfentwintig jaar bestuurslid van de organiserende vereniging harmonie Sint-Caecilia.


Het in grote getale opgekomen publiek genoot van de opening, die muzikaal begeleid werd door Sint-Caecilia. Gezien de vele deelnemers aan de nieuwe onderdelen, de ontbijtbingo en de vossenjacht, bleken ook deze primeurs een schot in de roos.
Het Kersenconcert op zondag door harmonie Sint-Caecilia werd bezocht door vele bezoekers, die genoten van het eerste optreden van de Sint-Caecilia Kidz, jonge muzikanten van gemiddeld zeven jaar. Ook de optredens van het Klein Orkest, de jeugdslagwerkgroep, de slagwerkgroep en het harmonieorkest konden rekenen op een daverend applaus van de aanwezigen.

Duizenden bezoekers kwamen naar Gendt om tijdens dit weekend een bezoek te brengen aan de braderie, triathlon en de terrassen, want door het prachtige weer konden de horeca-uitbaters profiteren van goede klandizie.

Uitgelicht

Digitale krant