Afbeelding

Deuren groencentrum De Batterijen gaan weer wagenwijd open

Algemeen Zaken Nieuws

OCHTEN – Vanaf 11 september is het indrukwekkende groencentrum van Boomkwekerij en Groencentrum De Batterijen weer geopend. "U kunt in het verrassend grote centrum kiezen uit honderden soorten tuinplanten. Er is meer goed 'groennieuws': Onze collectie vaste planten is fors uitgebreid, veel nieuwe soorten heesters en ook in het fruit zijn er weer veel nieuwe producten die u zullen verrassen."

Het meest complete groencentrum pakt ook dit seizoen weer flink uit. Het is nu de juiste tijd om te planten, weet Erik Stuurbrink. "Niet iedereen weet dat het najaar de beste tijd is om uw tuin aan te pakken, je kunt dan alles aanplanten en gaat dan in het voorjaar met een stevig wortelgestel goed groeien en heeft u er in de zomer veel plezier van. Daar is een mooie spreuk voor, die ik altijd graag vertel: "Wat in het najaar geplant wordt gaat groeien, wat in het voorjaar geplant wordt, kan gaan groeien."

Het thema waar we op 11 september mee starten is: Eetbare planten. "U zult versteld staan wat daarvoor allemaal in aanmerking kan komen, we hebben er een heel plein mee ingericht, maar ook met bijzondere vruchtdragende planten die in Nederland prima groeien! Zoekt u beleving tussen de planten, dan voelt u zich helemaal thuis bij ons!"

Boomkwekerij en Groencentrum De Batterijen doet meer dan kweken alleen. Duurzaamheid staat bij de fruit- en sierbomen specialist uit Ochten hoog in het vaandel. Het bedrijf loopt voorop als het gaat om moderne kweek- en groeitoepassingen. Een voorbeeld. 'Zo kweken wij resistente rassen als appelbomen. Hierdoor zijn er minder bestrijdingsmiddelen nodig. Dat is dus beter voor het milieu", legt Erik verder uit. De kwekerij is milieukeur en SKAL(biologisch) gecertificeerd.

De Batterijen is al jaren een betrouwbare duurzame partner voor particulieren, tuincentra, fruittelers, hoveniers en diverse overheden. "Kijk op de website of kom langs en geniet van het groen. Onze openingstijden zijn van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur. Buiten deze tijden bent u ook altijd op afspraak welkom!"

Boomkwekerij en Groencentrum De Batterijen, Bonegraafseweg 68, Ochten; 0344 641271; www.batterijen.nl.

Uitgelicht

Digitale krant