Actie4kids: schoendoosactie 2015

Algemeen

BEMMEL - Ook dit jaar doen wij, de protestantse kerk, weer mee aan de Actie4kids waarbij men een of meerdere schoenendozen vult met spullen voor kinderen in ontwikkelingslanden. Op veler verzoek, voegen we een lijst toe van belangrijke dingen die in een schoenendoos horen.

Neem een normale maat schoenendoos en versier of beplak deze met cadeaupapier (doos en deksel apart). Bedenk of je een doos wilt maken voor een jongen/meisje en voor welke leeftijd: 2-4 jaar, 5-9 jaar of 10-14 jaar. Stop alleen nieuwe (of zo goed als nieuwe) spullen in de doos.

Begin met de volgende basisartikelen: Etui met 3 (nieuwe) pennen, 3 potloden, puntenslijper, gummetje. Tandpasta, tandenborstel, zeep, washandje. Schriften en een knuffeltje (heel belangrijk).

Maak een keus uit de volgende spullen, totdat de doos lekker vol is; Schoolspullen: kleurpotloden, liniaal, schrijfblok, stiften, (geen stiften in verband met uitdrogen), gewone schaar met stompe punt! Toiletartikelen: kam/borstel, spiegeltje, toilettasje, haarspelden/haarelastiekjes, armbandje, ketting, shampoo enzovoort. Speelgoed: popje, autootjes, kleine bal, jojo, knikkers, ballonnen, bellenblaas, muziekinstrumentje, springtouw, spelletje, knutseltjes, enzovoort. Andere artikelen: sokken, ondergoed, pet, T-shirt, plastic bekertje, dunne draagtas.

Wat doe je niet in de doos: snoep en dergelijke, oorlogsspeelgoed, spullen met scherpe punten, geen glas, geen huishoudelijke artikelen, en beperk plastic verpakkingsmateriaal. Plak de doos niet dicht, maar doe er een (post)elastiek omheen.

We willen u vragen om de transportkosten (5,00 euro) te delen met ons, dus ieder de helft. Doe het geld (2,50 euro) in een envelop en lever het samen met de doos in op mevrouw I. Kuik-Moed Oosteind 8 Bemmel; 0481 463507 (inleveren kan tot en met 12 december).

Uitgelicht

Digitale krant