Lezing over het Kleine Goede.
Lezing over het Kleine Goede. Foto: Remi Walle/Unsplash

Lezing ‘Vrijwilligers en het Kleine Goede’

Algemeen

HUISSEN - Wat maakt dat vrijwilligerswerk geslaagd is? Wat is goed luisteren en waarom is het zo moeilijk? Twee van de vragen die aan bod komen bij de lezing ‘Vrijwilligers en het kleine goede’ door Prof. Dr. Anne Goossensen op 23 mei. Ze werkt als hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek én is vrijwilliger. 

De lezing is georganiseerd in een samenwerking tussen Stichting Welzijn Lingewaard en het Dominicanenklooster Huissen en is in principe voor vrijwilligers van SWL. “Maar wellicht leest u dit bericht en hebt u ook interesse. Aan bod komen de relationele vaardigheden; de vrijwilliger als iemand die de ander verbinding biedt, een connectie maakt. En hoe je daar goed in bent of kunt worden.”

De lezing is in het Dominicanenklooster Huissen, Stadsdam 1 op donderdag 23 mei 11.00-12.00 uur. Tussen 12.00 en 12.30 uur is er de mogelijkheid even de benen te strekken of de middagviering in het klooster bij te wonen (dagelijks van 12.10-12.30 uur). De lezing is gratis toegankelijk. Aansluitend, vanaf 12.30 uur, is er de mogelijkheid om na te praten tijdens een uitgebreid vegetarisch lunchbuffet, verzorgd door het klooster (18 euro op eigen kosten).

Aanmelding kan via de website van SWL vóór 16 mei: www.swlingewaard.nl/activiteiten/swl-academie. Aanmelding voor de lunch via Marianne te Bokkel: m.tebokkel@swlingewaard.nl/ 0620905084.

Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door het Dominicanenklooster, dat al ruim 150 jaar een open huis biedt aan mensen en organisaties om zich te bezinnen, bezield te raken en in beweging te komen. 

Uitgelicht

Digitale krant