De winnaars van het Nationale SchaakConcert 2024 in de lente bij Talento Metissimo te Lingewaard.
De winnaars van het Nationale SchaakConcert 2024 in de lente bij Talento Metissimo te Lingewaard. Foto: Kaj Yuri Wortel

Uitslagen Nationale SchaakConcert

Algemeen

LINGEWAARD - Op zondag 21 april meldden de eerste deelnemers zich vanuit diverse provincies voor het 8e Nationale Lente SchaakConcert (HNSC) voor Jong en Ouder bij Talento Metissimo (TM). De jongste deelnemer was 6, de oudste 69 jaar. 

Het weer was frisjes met af en toe een spettertje, weinig wind. In het Lentelokaal buiten aan d’Oeverplas midden in de natuur was het al snel knus en gezellig met: muziek, schaak en heraldiek. Volle bak! Ook de 8e keer werd super!

Tijdens de opening was er een terugblik over de afgelopen acht jaren met attributen en anekdotes. Talenten jong en ouder groeien mee en zo ook de lesmaterialen muziek, schaak, heraldiek & natuur uit het vak Science & Cultuur. De spannende Muziek Interval Race (MIR) volgde met muziekoctaafjes en schaakoctavia. Na de lunch ging de schaaktriade van start met tussendoor authentieke en vernieuwde heraldiek. 

Uitslagen Mir, Triade schaaktoernooi en Simultaan

Zaria (11) won de Mir nipt van Moeslim (9) die als tweede eindigde. Voor de derde prijs waren totaal vier rondes nodig, superspannend, waarbij Selina (12) de derde prijs behaalde.

Winnaars van de negen schaakteams zijn: team ‘Talent’ uit Lent/Nijmegen (1e) op de voet gevolgd door de ‘Paarden’ uit Bemmel (2e) en de ‘Schaakkillers’ uit Dieren/Nijmegen (3e).
Bij de junioren hield Selina het meest lang stand tegen simultaangever Rob. Mees behield zijn winnaars-titel nadat hij de simultaan van Jerry won.
Voor alle deelnemers was er een prachtige IJsvogelmedaille ter herinnering aan dit mooie gebied waar je zo heerlijk rustig kunt schaken, musiceren, heraldieken en vooral leren!
Info zie: www.TalentoMetissimo.nl (100% educatie).

Uitgelicht

Digitale krant