Indrukwekkende, respectvolle Dodenherdenking in Angeren

Algemeen

ANGEREN - Een volle protestantse kerk in Angeren was getuige van een indrukwekkende en respectvolle Herdenking. De passende liederen, gezongen door Peter en Kitty, gaf de vele aanwezigen stof tot nadenken.

 In de toespraken van Harrie Arends (voorzitter Historische Kring Angeren) en Nick Hubers (wethouder in Lingewaard) werd de roep: “dit nooit meer” met een verzuchting uitgesproken. Luid en duidelijk gaven Noa, Guusje en Lyn aan dat de leerlingen van basisschool Marang, “Geen oorlog meer willen”. Vanwege het slechte weer, werd de twee minuten stilte en het spelen van het Wilhelmus (door harmonie Angeren) in het kerkje gehouden.

Na de dienst werden de kerkklokken van beide kerken geluid en verzorgde het Bavogilde het taptoesignaal. Velen trotseerden de regen om samen met scouting Angeren en de genodigde familieleden bloemen bij het oorlogsmonument, massagraf en het monument aan de hervormde kerk te leggen. Extra emotioneel was de bloemlegging door Lenie, de kleindochter van burgerslachtoffer David Stapel. Zij was hiervoor vanuit Australië gekomen. Rita Oostendorp sloot af met een herinneringsvol gedicht.

Dodenherdenking: heel veel belangstelling, indrukwekkend en respectvol voor de oorlogsslachtoffers die in Angeren zijn begraven of in Angeren zijn omgekomen.

Uitgelicht

Digitale krant