Afbeelding

Drie Nederlandse records tijdens NK-Opgelegd

Algemeen

BEMMEL - Van 11 tot en mer 14 mei werden de Nederlandse Kampioenschappen Opgelegd geschoten in Landhorst, waar de schutters van sv. Op de Korrel 3 gouden medailles mee naar Bemmel mochten nemen. Daarnaast werden er 3 nieuwe Nederlandse Records gevestigd.

Bij Luchtpistool Opgelegd Veteranen was na de voorronde het volledige podium 'Op de Korrel-blauw'. Echter was Johan Mandemakers op een voorlopige derde plaats, verhinderd voor de finale. Koos schoot met 395 punten een nieuw Nederlands record in de voorronde, maar in de finale begint iedereen weer bij nul punten. Hier bleek Theo Lamers de sterkste en met een nieuw Nederlands finalerecord werd hij Nederlands kampioen. Met z’n drieën werd er ook voor het team geschoten, waar zij met 1173 punten het Nederlands record met 15 punten wisten te verbeteren.

Bij Luchtgeweer Opgelegd namen vier leden deel, waarbij Ben Huibers zich als tweede voor de finale plaatste. Na een spannende strijd wist Ben de derde plaats te pakken. Sjaak Polman, Alphons Stens en Jan Volmeijer vielen net buiten de finale, met een 10e, 11e en 15e plaats. Wel mochten Ben, Sjaak en Jan samen de eerste prijs bij de Teams in ontvangst nemen en werden hiermee ook Nederlands kampioen.

Uitgelicht

Digitale krant