Afbeelding

Bemmelse Boekenmarkt groot succes

Algemeen

BEMMEL – Op zondag 2 juli vond in de Theaterkerk de eerste Bemmelse boekenmarkt plaats. Met 23 standhouders en bijna 500 bezoekers zijn de organiserende vriendinnen Hetty en Monique zeer tevreden.

Een spontaan ontstaan idee om zelf een boekenmarkt te organiseren, werd na wat overleg werkelijkheid. Er werd een mooi persbericht geschreven, een foto gemaakt, een poster en een flyer ontworpen. Naar aanleiding van het persbericht kwamen de eerste aanmeldingen binnen. Door ook gebruik te maken van facebook en vermelding op verschillende websites voor boeken/rommelmarkten kwam de teller op het mooie aantal 23 deelnemers te staan.


Om 12.00 uur zou de deur van de Theaterkerk opengaan, maar zo'n 20 minuten daarvoor stonden er al mensen te popelen om te kunnen snuffelen tussen het gevarieerde aanbod van boeken. Er kwamen mensen die gewoon een gezellig vakantieboek zochten. Maar er waren ook echte verzamelaars, die series wilden completeren. Er heerste een gezellig, relaxed sfeertje. De reacties waren bijna allemaal positief; 'Leuk idee, volgend jaar wil ik ook wel mijn boeken verkopen'.

Omdat de 1e Bemmelse Boekenmarkt geen winstoogmerk heeft, wordt het bedrag dat resteert na aftrek van de gemaakte kosten overgemaakt aan de stichting Wensambulance. Het gaat om honderdvijftig euro. Daarnaast heeft een deelnemend duo aan de Boekenmarkt 20 procent van de opbrengst overgemaakt aan Stichting Wensambulance. Wat begon als een geintje heeft geleid tot een fantastische eerste Bemmelse Boekenmarkt. Noteer alvast de datum voor de Bemmelse Boekenmarkt van 2018? 1e zondag van juli!

Uitgelicht

Digitale krant