Zorgen voor een ander begint bij uzelf

LINGEWAARD - Veel mantelzorgers werken vanuit hun hart en zien het als vanzelfsprekend om te zorgen voor een naaste. De combinatie van werk, gezin én zorg kan echter een flinke uitdaging zijn. Om te voorkomen dat u als mantelzorger overbelast raakt, is het belangrijk om goed voor uzelf te blijven zorgen. 

Daarom geeft ProPersona Connect in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van SWL de cursus ‘zorgen voor een ander begint bij uzelf’: voor mantelzorgers van mensen met een chronische ziekte of beperking. En daarnaast voor mantelzorgers van mensen met een psychische kwetsbaarheid uit de gemeente Lingewaard.

U krijgt als mantelzorger informatie en leert vaardigheden om anders met situaties om te gaan en uw eigen stress te verminderen. Samen kijken we waar u behoefte aan heeft. Ook geven we ondersteuning en advies. 

Onderwerpen die tijdens de bijeenkomsten aan bod zullen komen zijn: leren ontspannen en eigen bezigheden, omgaan met piekeren, op een goede manier opkomen voor uzelf, steun vragen en in balans blijven.

Wanneer? Dinsdag 2 + 9 + 16 + 23 april 2024 van 19.00-21.00 uur. Waar? Bij Stichting Welzijn Lingewaard, Cuperstraat 9, Bemmel. Aanmelden? Er kunnen 8 deelnemers meedoen. Graag aanmelden bij Pro Persona Connect Preventie (026) 312 44 83 of preventie@propersona.nl   

Voor de start van de cursus neemt de begeleider telefonisch contact met u op voor een kort kennismakingsgesprek. Deelname is gratis

Meer informatie over het Steunpunt mantelzorg op www.swlingewaard.nl/mantelzorg. Cursusinfo: www.propersonaconnect.nl.