Zonsopgang Bromo Indonesië. (foto: Marja Huson-ter Avest)
Zonsopgang Bromo Indonesië. (foto: Marja Huson-ter Avest) Foto: Marja Huson-ter Avest

Licht dat terugkomt - Pasen

HUISSEN - Tegenwoordig word ik wakker van de vogels die fluiten bij het doorkomen van het eerste licht. Alles is nog stil en zij beginnen al! Ze voelen aan dat het licht eraan komt en laten dat maar al te graag horen. Ik word daar heel vrolijk van (en draai me nog een keer om..).  

Wij hebben zo ontzettend veel behoefte aan licht! Helemaal nu waar je donkere berichten hoort over Rusland, Gaza, klimaat, enz. Veel mensen zijn er somber van, zozeer zelfs dat er reclamespotjes van Sire zijn waarin bekende Nederlanders licht willen brengen. 

In de kerk kennen we al eeuwen een verhaal van hoop en licht. in het Paasverhaal zondag horen we over drie vrouwen die in de vroege morgen naar het graf van Jezus gaan. Ook zij zijn somber en terneergeslagen omdat hun Jezus dood is. Net als bij de aanhangers van Navalny is hun baken van hoop gedood. Maar zowel de vrienden van Jezus als van Navalny gaan door! De dood van hun vriend is niet het eind van hun leven: Navalny en Jezus leven door in hun eigen leven!

In de Paasnacht brengen wij in onze kerk de nieuwe Paaskaars binnen en dan zingen we “Licht dat terugkomt, hoop die niet sterven wil, vrede die bij ons blijft!” Jezus blijft ons inspireren om zelf een licht te zijn. Om net als mijn merels het licht van de nieuwe dag aan te kondigen, elke dag weer! Ik wens jou licht toe als het donker is in je leven. Dat je mag opstaan en leven! (ds. Jan Bos, predikant@pknhuissen.nl)

Protestantse Gemeente Huissen: Witte Donderdag 28-3, Goede Vrijdag 29;3 19.30 uur; Stille Zaterdag 22.00 uur. Pasen 10.00 uur m.m.v. Gospelkoor Promises. Film 27-3 14.30 uur, vredeswake 17.30 uur. Van harte welkom!