Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Passieconcert in Dominicanenklooster Huissen

dinsdag 22 december 15:30 uur

Foto: Piet Hegeman

HUISSEN - Vocaal ensemble Capella Phos Hilaron geeft op zondag 22 maart om 15.30 uur een passieconcert in de kapel van het Dominicanenklooster in Huissen.

Het passieconcert is liturgische koormuziek zoals die nog steeds wordt gezongen in de Oosters-Orthodoxe kerken. Het is muziek van verschillende componisten, waaronder Rachmaninov en Tsjaikovski. Vocaal ensemble Capella Phos Hilaron is verbonden aan het Dominicanenklooster in Huissen en staat onder leiding van dirigente Susanne Paulsen en geeft jaarlijks zo'n vier concerten. Het koor is in 2008 opgericht met als doel de muziek uit de liturgische tradities van Oost en West bij elkaar te brengen. Vorig jaar werd in een volle kloosterkapel kerst gevierd met A Festival of Lessons and Carols.

Bij het komende passieconcert wordt de Anglicaanse traditie verruild voor die van de Oosters-Orthodoxe kerk. "We hopen dat de kloosterkapel bij dit concert vol prachtige en ontroerende gezangen weer net zo goed gevuld zal zijn. U bent welkom op zondag 22 maart om 15.30 uurn de kapel van het Dominicanenklooster Huissen. De entree is 7,50 euro. Graag aanmelden bij de ingang van het klooster(dus niet de kapel). Meer informatie staat op www.kloosterhuissen.nl.


deel deze activiteit