Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

In plaats van... 75 jaar vrijheid

vrijdag 3 april 19:00 uur

Foto:

HUISSEN - Met man/vrouw en macht wordt gewerkt aan een bijzondere presentatie in ontmoetingscentrum De Zandse Kerk.

Het betreft een voorstelling in het kader van Gelderland Herdenkt. Marianne Hermans - bekend van de uitvoering Manneneiland - is de regisseuse. Bijzonder is, dat het een zogeheten collagevoorstelling betreft met als vertrekpunt verhalen van burgers in oorlogstijd. Centraal thema is de vraag: Wat betekent vrijheid voor jou? En blikt terug op 75 jaar vrijheid.

Persoonlijke ervaringen en gedachtes van burgers uit het verleden en heden worden met elkaar verweven. Wat betekende vrijheid toen en wat betekent vrijheid nu, anno 2020? 'In plaats van' is een unieke voorstelling voor jong en oud met monologen, zang, poëzie, muziek en beeld. Het zal duidelijk zijn dat tientallen actoren onderdeel uitmaken van deze grootse voorstelling.

De voorstellingen vinden plaats in het weekend van april; zowel op de avond als op een zondagmiddag in ontmoetingscentrum De Zandse kerk aan de Van Wijkstraat 33 in Huissen op vrijdag- en zaterdagavond 3 en 4 april (aanvang 19.00 uur) en zondagmiddag 5 april om 14.30 uur.

De kerk is open vanaf een half uur voor aanvang. Na afloop van de voorstelling is er een gezellige nazit waar verhalen en herinneringen kunnen worden uitgewisseld. Aanmelding kan via www.exodushuissen.nl. Men kan er meteen de voorkeursdatum aangeven.


deel deze activiteit