Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Nieuwe datum concert Ivo Janssen in kasteel Doornenburg

vrijdag 21 augustus 16:30 uur

Foto:

DOORNENBURG - Ivo Janssen zou op 28 maart weer terug naar Doornenburg komen! Het concert wordt afgelast en zal op 21 augustus alsnog plaatsvinden. In juni 2013 speelde hij in de Sint-Martinuskerk (de Ridderzaal was te klein) voor een enthousiast publiek Simeon ten Holt’s 'Canto Ostinato' in een decor van geprojecteerde patronen op een groot scherm van de kunstenaar Bonnie Willems.

Sinds zijn debuut in het concertgebouw in 1988 treedt Ivo Janssen veelvuldig op. Hij oogstte veel lof met het op cd vastleggen van het complete werk voor klavier van J.S.Bach. Zijn project 'Toccata!', waarin Bachs toccata’s gecombineerd werden met speciaal geschreven toccata’s van hedendaagse componisten zoals Louis Andriessen, Michiel Borstlap, Leo Sanema en Christina Viola Oorebeek, leidde zowel in Nederland als in het buitenland tot veel positieve reacties. Sinds 2014 geeft Ivo Janssen zeer succesvol recitals in Janssenbeton, muziekvooronder. Dat vindt plaats in een voormalige betonnen munitieboot midden in Amsterdam, waarin hij eigenhandig een concertzaal heeft gebouwd.

Nadat de afspraken met Ivo Janssen en Kasteel Doornenburg waren gemaakt kwam het bericht van Ivo over de ziekte aan zijn handen, en de aankondiging van zijn afscheid als pianist. Ivo lijdt aan de ziekte van Dupuytren en begint hinder te ondervinden van de langzaam toenemende kromstand van zijn pinken, en de afnemende spreiding van zijn handen. Zolang het goed genoeg gaat blijft hij concerten geven.

Ivo kiest voor het concert op 21 augustus voor de componisten, Brahms - 5 Klavierstücke, Ten Holt - Soloduivelsdans 4 en Bach - Goldbergvariaties BWV 988. Aanvang 20.00 uur, inloop 19.30 uur Entree: twintig euro.


deel deze activiteit