Manon Henzen in haar Historisch Kookatelier. (foto: Jeroen Savelkouls)
Manon Henzen in haar Historisch Kookatelier. (foto: Jeroen Savelkouls) Foto:

Lezing ‘Eten in de Tweede Wereldoorlog’ in Doornenburg

zondag 5 april 2020 13:00

DOORNENBURG - In Nederland is nog nooit zo gezond gegeten als in de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens een belevenislezing door culinair historica Manon Henzen van eet!verleden komt dit bijzondere verhaal aan bod.

Zij laat u kennis maken met de oorlogskeuken en vertelt hoe met voedsel en voeding werd omgegaan in de jaren '40. Het belooft een verhaal met veel verrassingen en anekdotes te worden.

Manon Henzen zet de culinaire geschiedenis op de kaart. Zij geeft historische kookworkshops en cursussen in haar Historisch Kookatelier in Nijmegen en organiseert reizen, projecten en boeiende activiteiten rondom de geschiedenis van eten en drinken.

Historische Kring Doornenburg en Koor Jekadee hebben haar uitgenodigd om het bevrijdingsweekend in Doornenburg af te sluiten. De lezing wordt gegeven op zondag 5 april van 17.00 tot 17.45 uur in het kerkgebouw in Doornenburg. Toegang is gratis. Die middag vanaf 13.00 uur kan men ook deelnemen aan de verhalenfietstocht en de tentoonstelling ‘Doornenburg 75 jaar bevrijd’ bekijken. Het feestelijke weekend wordt compleet gemaakt met twee bevrijdingsconcerten op 3 en 4 april. Meer informatie www.historischekringdoornenburg.nl, www.jekadee.nl en www.eetverleden.nl.