Mantelzorgcafé Huissen

woensdag 18 oktober 2017 14:00

HUISSEN - In het Mantelzorgcafé van 18 oktober kun je samen met andere mantelzorgers, familieleden en professionals ervaringen uitwisselen over wat het betekent als je voor een familielid zorgt met een psychische, psychiatrische ziekte.

De zorg die je geeft is niet gemakkelijk. Er is sprake van rolverwisseling van ouder, partner, zus of broer naar verzorger of begeleider, grillig gedrag, schaamte, de zoektocht naar goede zorg, het gevoel hebben er alleen voor te staan. Allemaal zaken die je zeer waarschijnlijk herkent en hoe kun je hier nou goed mee om gaan.

De middag zal ingeleid worden door Buurtzorg T. Als thuiszorgorganisatie biedt ze behandeling in de thuissituatie aan wanneer iemand last heeft van psychische of psychiatrische problemen. De behandeling is gericht op herstel en op het herstel van contacten. Daarnaast is ook Karlijn Margry van Stichting Villa Balans aanwezig. Zij is bezig met de start van een partnergroep in Lingewaard voor partners van iemand met een psychische ziekte. In het laatste deel van de middag is er de mogelijkheid om te ontspannen middels een zangworkshop door Tenar van Kooten Niekerk.

Het mantelzorgcafé wordt begeleid door vrijwilligers, die zelf mantelzorgers zijn. Zij zorgen voor een middag waar ontmoeting in een ontspannen en vertrouwde omgeving centraal staat.

Het mantelzorgcafé is woensdag 18 oktober van 14.00 tot 16.00 uur bij het Dominicanenklooster Huissen, Stadsdam 1, Huissen. De kosten zijn twee euro.

Inlichtingen en opgeven kan via het SWL Meldpunt: 088 2552555 of mail: meldpunt@swlingewaard.nl of via Anske van Spanje (vrijwillig coördinator): 026 3254569.