Afbeelding

Een beeld van het landschap in Lingewaard

woensdag 22 november 2017 20:00

LINGEWAARD - Op woensdag 22 november van 20.00 tot 22.00 uur verzorgt landschapsarchitecte Rebecca Planteijdt een presentatie over de vorming van het landschap in Lingewaard.

Stichting Lingewaard Natuurlijk heeft een missie: 'Lingewaard Natuurlijker'. "Wij willen de natuur in Lingewaard door mensen laten ontdekken, beleven en respecteren. Daarnaast willen wij de biodiversiteit van het rivierenlandschap beschermen en nieuwe bij het gebied passende natuur helpen ontwikkelen. Dat willen we bereiken door educatie, natuurbeleving, natuurbescherming en landschapsontwikkeling.

Om deze missie uit te dragen hebben wij een document opgesteld. In dit document wordt een beeld geschetst van de samenstelling en ontwikkeling van het landschap. Na de pauze zullen Wim Vanweersch en Jos van Betuw de door ons in beeld gebrachte kansen van de (nieuwe) natuur in Lingewaard laten zien. Daarna is er gelegenheid om hierover te discussiëren.

Inwoners en belangstellenden van Lingewaard zijn welkom in De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. De toegang is gratis (www.lingewaardnatuurlijk.nl).