Brandganzen (foto: Gijsbert Peelen)
Brandganzen (foto: Gijsbert Peelen) Foto: Gijsbert Peelen

Struinen door het winterse polderlandschap

zondag 18 februari 2018 14:00

BEMMEL - Als de dagen lengen gaat de winter strengen luidt het oude gezegde. Of dat ook dit jaar van toepassing is kunt u op zondag 18 februari van 14.00 tot 16.00 uur zelf beleven. U kunt dan met natuurgidsen van stichting Lingewaard Natuurlijk mee met een struintocht door de ruigte van het ooibos, langs oude kleigaten en de vroegere rivierloop.

 

Het hoge water zorgt dit jaar voor een aparte beleving van de polder. Sporen van reeën op de paden, of misschien wel van de das zijn er nu makkelijker te vinden, omdat deze dieren nu ook onze weggetjes gebruiken. We kijken naar de knaagsporen van de bevers en hoe ze het probleem van de ondergelopen beverburchten hebben opgelost. We zien ook hun wissels over onze paden heen. Bij de zandwinplas hopen wij vliegende wintergasten te vinden. Misschien zitten er nonnetjes of anders zien we wellicht baltsende futen. Dit is afhankelijk van het winterse weer of van het idee dat we in een vroeg voorjaar beland zijn. Een ding is wel zeker, er is altijd wat te beleven in de natuur!

Deze tocht is niet geschikt voor mindervaliden. Kinderen zijn welkom vanaf 6 jaar. Vanaf 13.45 uur staat een gratis kop koffie, thee of limonade voor u klaar klaar in De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. Kosten volwassenen 6,- en kinderen 3,- euro. Aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. Tip: trek oude kleren, laarzen aan, verrekijker mee. Nadere informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of www.lingewaardnatuurlijk.nl.