Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (50)
    Evenement

Lezing: Maakt de otter een comeback in Lingewaard?

woensdag 14 maart 20:00 uur

BEMMEL - Op woensdag 14 maart verzorgt Stichting Lingewaard Natuurlijk een lezing over de terugkeer van de otter. Melanie Pekel van ARK Natuurontwikkeling geeft deze lezing.

Van oorsprong komt de otter in heel Nederland voor. Door vervolging en watervervuiling verdween de otter uit Nederland. In 1988 werd de laatste melding van een dode otter gedaan en daarmee was de otter officieel uitgestorven in Nederland. Sinds het uitsterven van de otter is er ontzettend veel werk verzet om ervoor te zorgen dat deze toppredator weer terug kon keren in de Nederlandse natuur. Zo is in 2002 gestart met een herintroductieprogramma. Inmiddels heeft de otterpopulatie zich gestaag uitgebreid tot vermoedelijk zo’n 200 dieren. Het leefgebied van de otter breidt zich daarmee ook uit.

In de Gelderse Poort leven pas enkele jaren weer otters, net als in de Ooijpolder en Rijnstrangen. In Lingewaard is nog maar één waarneming bekend. Maakt de otter de komende jaren een comeback in Lingewaard?

"Wij hebben genoeg redenen om eens stil te staan bij dit mooie dier. Tijdens de lezing vertelt Melanie Pekel over de leefwijze van de otter en waarom dit dier zo belangrijk is voor de natuur. Daarnaast wijst zij op de typische kenmerken, waardoor vastgesteld kan worden dat er een otter verblijft."

De lezing wordt gehouden in De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. De bezoeker is welkom vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. De toegang inclusief een kop koffie/thee bedraagt 7,50 euro. Voor houders van de kaart ‘Vrienden van Lingewaard Natuurlijk’ is de toegang gratis.


deel deze activiteit