'Regelen van hulp en zorg bij dementie'

woensdag 21 maart 2018 19:00

ELST - Woensdag 21 maart zal weer het Alzheimer Café Overbetuwe plaatsvinden, ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, familie, professionals en andere belangstellenden. Kortom voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met dementie.

Als dementie in je leven komt dan komt er veel op je af. Je weet vaak niet welke professionele zorg en hulp je kunt krijgen. Heb ik recht op thuiszorg? Hoe regel ik huishoudelijke hulp? En hoe zit het met dagbesteding en vervoer? Jeanet Vonk, senior WMO consulent bij de gemeente Overbetuwe, bespreekt met ons de rol van de gemeente hierbij. Maar ook welke organisaties er nog meer zijn die hulp kunnen bieden om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.

Het café vindt plaats in cultureel centrum De Wieken, Prinses Irenestraat 29 in Elst. Iedereen is welkom vanaf 18.30 uur. Het programma duurt van 19.00 tot 20.30 uur en om 21.00 uur sluiten de deuren. De toegang is gratis, net als de koffie en thee. Men hoeft zich vooraf niet aan te melden. Voor meer informatie belt u Annet Fleer, coördinator van het Alzheimer Café Overbetuwe, via 06 53544019 of alzheimercafe.overbetuwe@gmail.com.