Platbuik libelle (foto: Vlinderstichting)
Platbuik libelle (foto: Vlinderstichting) Foto: Vlinderstichting

Gratis libellencursus voor beginners in Lent (Nijmegen)

zaterdag 23 juni 2018 10:00

LENT - Iedereen kent ze wel, de vlugge libellen en slanke juffertjes langs de waterkant. Misschien vraagt u zich wel eens af welke soorten u tegenkomt in uw eigen vijver of wanneer u in een mooi natuurgebied wandelt.

Libellen zijn op het eerste gezicht moeilijk uit elkaar te houden, maar met wat achtergrondkennis valt het allemaal reuze mee. Daarom biedt De Vlinderstichting in de komende weken vier libellencursussen aan in de provincie Gelderland. Deze cursussen zijn bedoeld om u als beginner te leren hoe u libellen kunt determineren. Na de cursus kunt u dus met een stevige basis en vol zelfvertrouwen zelf aan de slag!

De cursussen bestaan uit een theorie-avond en een excursie (beide delen duren ongeveer twee uur). Iedereen is welkom. "Wilt u meer weten van libellen, geef u dan op! U mag u ook opgeven als u slechts één van beide delen kunt of wilt bijwonen."

De cursus in Lent bij IVN RijnWaal wordt gehouden op 13 juni van 19.30-21.30 uur in de Dorpsschuur, Oosterhoutsedijk 29 in Lent (Nijmegen). De excursie vindt plaats op zaterdag 23 juni tussen 10.00 en 15.00 uur vanuit dezelfde locatie.

Aanmelden via secretariaat@ivnrijnwaal.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer. Aanmelden kan tot 11 juni. Deelname is gratis. "Wilt u zich aanmelden voor een andere locatie, dan kunt u dit doen via de vlinderstichting www.vlinderstichting.nl."