Info-avond omgevingsfonds windpark Nijmegen-Betuwe

donderdag 23 augustus 2018 19:30

BETUWE - Donderdag 23 augustus van 19.30-21.30 uur is er in het bezoekerscentrum windpark Nijmegen-Betuwe, Griftdijk 244, Nijmegen een info-avond omgevingsfonds windpark Nijmegen-Betuwe

Eind vorig jaar is het Omgevingsfonds Windpark Nijmegen-Betuwe opgericht. Uit dit fonds kunnen projecten subsidies ontvangen in de woongebieden rondom het windpark: buurtschap Reeth, het dorp Oosterhout, de wijk Nijmegen-Oosterhout en het grondgebied Ressen. Subsidies kunnen worden aangevraagd van 15 september t/m 15 oktober. Op de info-avond vertellen we waar uw projectaanvraag aan moet voldoen.

De vier windmolens van Windpark Nijmegen-Betuwe draaien sinds november 2016. Afgesproken is dat voor elke megawattuur (MWh) die het windpark opwekt 1 euro beschikbaar komt voor het fonds. Per jaar levert dat naar verwachting gemiddeld zo'n 24.000 euro op. Het omgevingsfonds kan hieruit subsidies verstrekken voor projecten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing en duurzame energie, leefbaarheid en sociale samenhang. Projecten dienen het persoonlijk belang van betrokkenen te overstijgen.

Omdat Reeth en Ressen dichter bij het windpark liggen, maar in Nijmegen-Oosterhout en Oosterhout veel meer mensen wonen, is in het reglement vastgelegd dat elk van deze woongebieden over twintig jaar gerekend in aanmerking komt voor ¼ deel van de fondsgelden. Meer info staat op www.windparknijmegenbetuwe.nl/omgevingsfonds.