Bever (foto: Herman Hendriks)
Bever (foto: Herman Hendriks) Foto: Herman Hendriks

'Uren turen' naar de bevers in de Gendtse Polder

woensdag 22 augustus 2018 19:30

GENDT - Is ook hier de droogte van de afgelopen periode een beetje de spelbreker? Het voedselaanbod is in deze tijd van het jaar normaal gesproken zeer divers te noemen, maar er zijn niet bijzonder veel knaagsporen waar te nemen momenteel.

Desondanks zijn deze en andere sporen er natuurlijk wel. Om ze toch te zien en te duiden nodigen we je uit om aan deze, weliswaar beperkte struintocht deel te nemen. Beperkt omdat we een gedeelte van de tocht stilstaand en in stilte zullen doorbrengen in de hoop een bever of meerdere bevers te zullen zien.

Rond de maanden juli en augustus en in de vroege ochtend of vlak voor de schemer, is de beste tijd om bevers te spotten. De jonge bevers zijn voldoende gegroeid om de eerste 'stappen' buiten de burcht te zetten. Dit natuurlijk onder het toeziend oog, oor en neus van pa en ma.

Natuurlijk laat de natuur zich niet sturen en een harde garantie voor het spotten van een bever kunnen we niet geven. Maar achtergrond informatie over deze prachtige knager zal er volop gegeven worden. 'Uren turen' kan op woensdag 22 augustus. Het verzamelen is bij de dijk, ter hoogte van de kommerdijk aan de afrit Waaldijk – Polder, richting steenfabriek Rodruza in Gendt. Om 19:30 uur start de tocht van 1½ tot 2 uur. Aan deze tocht zijn geen kosten verbonden. Zorg voor goed eventueel waterdicht schoeisel, lange broek en neem, zo mogelijk, een verrekijker mee. Aangezien de zon omstreeks 21.00 uur ondergaat, kan voor de terugweg een zaklamp handig zijn.