Afbeelding

Wat is veel?!

zondag 18 november 2018 10:00

HUISSEN - Het thema van de 'Kom Erbij'-viering van zondag 18 november 2018 is ‘Wat is veel?’ Wat zou jij doen? Wat zou jij doen als jij al eerste van twee mag kiezen? Nou ik zou het wel weten! Ik zou die grote nemen. Je moet goed voor jezelf zijn, zeg ik altijd maar. Ik vind zelf dat ik het best verdien, er recht op mag hebben. Ik heb er hard genoeg voor gewerkt. In ’t Duits bestaat het woord ‘Prahlhans’ voor iemand die prat gaat op zijn ‘goeie ik’, op zijn patserig gedrag.

Of zou jij die kleine hebben gekozen? Omdat je weet dat die ander het echt niet zo breed heeft. Je weet dat die ander veel tegenslagen heeft gehad. Dat ie een opkikkertje, iets extra’s heel goed kan gebruiken? In het verhaal van het penningske van de weduwe (Marcus 12:33-44) laat Jezus ons naar het gedrag van mensen kijken. Hij wil met dit verhaal duidelijk maken dat het niet gaat om wat je geeft, maar waarom je iets geeft, of wat je doet voor je medemens. Bewust bent hoe je kiest.

In de viering gaan we keuzes maken. Pastor Victor Bulthuis en dominee Matthijs Glastra leiden deze gemeenschappelijke viering. Hieraan werken acht vormelingen van de parochie Maria Magdalena mee. En het koor Lef uit Gendt verleent muzikale medewerking.

'Kom Erbij', Protestantse kerk, Raadhuisplein

Zondag 18 november, 10 uur. Een initiatief van de kerken van Huissen, een viering die mede is afgestemd op verstandelijk beperkte medemensen. Van harte welkom. Zin in een kopje koffie, thee of een praatje? Op vrijdagmiddag van 14-16 uur ontmoeten we u graag.