Sinterklaas en zijn pieten tijdens Sinterklaasfeest in Gendt. (foto: De Hulpjes Gendt)
Sinterklaas en zijn pieten tijdens Sinterklaasfeest in Gendt. (foto: De Hulpjes Gendt) Foto: De Hulpjes Gendt

Sinterklaas komt naar Gendt!

zondag 18 november 2018 13:00

GENDT - Op zondag 18 november komt Sinterklaas weer naar Gendt. Hij heeft alvast wat Pieten, waaronder de Pietenband vooruit gestuurd om vooraf de stemming er in te brengen. Verwacht wordt dat Sinterklaas om 13.00 uur bij Veerhuis Concordia zal zijn.

De burgemeester en jeugdburgemeester staan dan klaar op de kade om Sinterklaas en zijn Pieten te ontvangen. Bijzonder dit jaar is dat Sinterklaas, alweer voor het derde jaar op rij, de ‘Orde van de Kindervriend’ uitreikt bij Concordia. Jong Sint-Sebastianus maakt tijdens dit kinderfeest muziek voor Sinterklaas. De jeugdvendeliers brengen een speciale vendelhulde. Na het feest op de kade bij het veerhuis neemt Jong Sint-Sebastianus alle ouders, kinderen, Sinterklaas en de Pieten mee naar het centrum van Gendt. Dit jaar zal dit een bonte optocht worden die in het teken staat van de ontvanger van de ‘Orde van de Kindervriend’.

De Gendtse Winkeliersvereniging zal Sinterklaas en zijn gevolg in de Dorpstraat ter hoogte van Express Wear / Leemreise Voetzorg welkom heten in het centrum van Gendt. "Wist je trouwens dat je dit jaar bij de Gendtse Winkeliers een prachtige Sinterklaas-kleurplaat kunt vragen om leuke prijzen te winnen?" In Providentia zal harmonie Sint-Caecilia wederom voor mooie muziek zorgen. In Providentia wordt het weer een groots kinderfeest met zang, dans, muziek en natuurlijk de Pietenband. Hopelijk houden de instrumenten het dit jaar gewoon vol, zodat we er ook op school en op de kindermiddag op 5 december bij Providentia een muzikaal kinderfeest van kunnen maken!