Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (37)
    Evenement

Liturgisch bloemschikken

zaterdag 8 december 14:00 uur

HUISSEN - In de adventstijd zijn er in de protestantse kerk aan het Raadhuisplein wekelijks vieringen op zondag om 10.00 uur. De kerkzaal is in deze tijd sfeervol ingericht met onder andere een prachtige kerstboom. Maar er staat niet alleen een kerstboom. Er wordt ook iedere week een liturgische bloemschikking gemaakt.

Voor in de kerkzaal bevindt zich de oude ingang. Met hoog daarboven een ruimte waar vroeger het orgel stond. Vanuit de kerkzaal heb je een prachtig zicht op deze ruimte waarin ook het ronde glas-in-loodraam met vissen goed zichtbaar is.

Op de rand boven de oude ingang wordt bij speciale vieringen, of zoals nu met advent en straks met kerst, een symbolische schikking gemaakt. Symbolen verbeelden de essentie van een thema. En symbolen roepen emotie op. Op die manier brengt de schikking de diepere betekenis van een viering of een periode over. Er wordt een grote variatie aan vormen, materialen, kleuren, bloem en groen gebruikt die aansluiten bij een bepaald Bijbels thema. Daarmee wordt de zeggingskracht nog eens extra vergroot.

Nieuwsgierig geworden? Zaterdagavond 8 december tijdens Huissen bij kaarslicht kunt u de schikking voor tweede advent bewonderen. In een feestelijk verlichte kerkzaal waar diverse koren hun repertoire ten gehore brengen. En iedere vrijdagmiddag is de kerk ook open van 14 – 16 uur. Voor een praatje of stilte, een kopje thee of koffie... Geïnteresseerd? Je bent meer dan welkom. Loop gerust eens binnen.

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 9 december. Tweede Advent, 10.00 uur, voorganger ds. Theo de Zwart, Arnhem.


deel deze activiteit