Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Koffieochtend KBO Huissen

dinsdag 26 maart 10:00 uur

HUISSEN - KBO Huissen organiseert een koffieochtend over Veilig Fietsen. Deze ochtend vindt plaats op dinsdag 26 maart in Mea Vota, Boskoop Glorie van 10.00 tot 12.00 uur.

Senioren blijven steeds langer mobiel, en dat is goed nieuws! Mede dankzij de komst van de elektrische fiets kunnen senioren langer actief blijven. Senioren zijn echter ook oververtegenwoordigd in de cijfers van verkeersongevallen. Dit is niet omdat zij zich onveiliger gedragen in het verkeer, maar omdat een ongeval helaas ernstiger gevolgen kan hebben bij 70’ers dan bij 30’ers.

Veilig Verkeer Nederland ontwikkelde een bijeenkomst over veilig fietsen, speciaal voor senioren. Een positieve, gezellige bijeenkomst waar over fietsen wordt gepraat en waar gasten tips en trucs van elkaar en van Veilig Verkeer Nederland krijgen, zonder betutteling. In deze bijeenkomsten 'Het nieuwe fietsen' komen onderwerpen aan bod als diverse voertuigen op het fietspad, jij en de ander, vitaal op de fiets, en de fiets

Aan de hand van stellingen, feiten en filmpjes worden deze onderwerpen besproken en krijgen deelnemers tips waarmee ze zich bewust worden van hun eigen veiligheid en hoe zij hieraan zelf kunnen bijdragen.


deel deze activiteit