Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

De organisatie van de elfstedentocht

donderdag 14 maart 19:30 uur

VELP – Op donderdagavond 14 maart zal Wiebe Wieling, voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden spreken over allerlei aspecten die te maken hebben met het organiseren van een elfstedentocht op natuurijs.

Hij is sinds 2017 voorzitter van de elfstedenvereniging en heeft in die functie nog nooit een tocht meegemaakt. Het bestuur, bestaande uit tien vrijwilligers en de 22 rayonhoofden komen het hele jaar door geregeld bij elkaar om het draaiboek weer te evalueren en aan te passen aan nieuwe regels en inzichten. Sinds de laatste elfstedentocht in 1997 is er natuurlijk veel veranderd. De opwarming van de aarde met kortere onberekenbare ijsperioden, de opkomst van social media, veiligheidsmaatregelen op en rond het ijs met zeer veel bezoekers uit binnen en buitenland, de media die overal verslag van willen doen. Als dit de eerste keer zou plaatsvinden dan zou er geen toestemming voor gegeven worden, zo’n gecompliceerde en risicovolle happening wordt het. Het bestuur en de andere vrijwilligers zorgen er echter met veel enthousiasme voor dat op 1 december van ieder jaar alles klaar staat en dan is het wachten op Koning Winter.

De lezing wordt georganiseerd door de studiekring dr. Eeltsje Halbertsma. Aanvangstijd 19:30 uur. De locatie is Zalencentrum Parkstaete, Parkstraat 3-B, Velp.

Voor leden is de toegang gratis, niet-leden betalen tien euro entree. De lezing is in de Friese taal! Meer informatie: G.R.Hoekema, secretaris, 06 22200739.


deel deze activiteit