Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (30)
    Evenement

OBC Bemmel & Zinzia Zorggroep organiseren: Muziek- en spellenochtend in De Lingehof!

woensdag 20 maart 10:00 uur

Muziek- en

spellenochtend

in De Lingehof

LINGEWAARD - Leerlingen van het Over Betuwe College komen optreden in het Grand Café!

Tussen de optredens door gaan ze met bewoners spelletjes spelen, en hoe meer zielen hoe meer vreugd! Deze leerlingen zitten in de tweede en derde klas van de 'Leerling in Beeld'-klassen, en hebben flink gerepeteerd. U komt toch ook sjoelen en dammen en van de optredens genieten op 20 maart om 10.00 uur.

Ledenvergadering van De Karper

BEMMEL/HAALDEREN - De jaarvergadering van hengelsportvereniging De Karper wordt gehouden op woensdag 20 maart in het Duivenlokaal Klein Baal 1 in Haalderen.

De vergadering begint om 20:00 uur; zaal is open vanaf 19:30 uur. Voor de mensen die de vergunning nog willen ophalen kan dat voor de vergadering doen.

VMBO-scholieren nemen kijkje

op kwekerijen

BETUWE - Op 26 februari hebben scholieren van het OBC en het Citadel College voor de Betuwe on Stage 'Doe dag', een kijkje genomen bij aardbeienkweker Royal Berry in Bemmel. Na een korte bedrijfsfilm werden zij geïnformeerd over de dagelijkse praktijk in de kas bij de aardbeienkweker.

Het is heden ten dage niet alleen het werken met de aardbeien zelf, er komt door de constante, technische ontwikkelingen, meer kijken bij het telen van het zomerkoninkje. Mede door deze nieuwe technieken, biedt de sector steeds meer werkgelegenheid voor jongeren met een technische opleiding.

In de middag waren zij te gast bij Zandvoort Flowers, waar zij een rondleiding kregen door de kwekerij waar fresia's, amaryllissen en calla's worden gekweekt. De VMBO-leerlingen zagen hoe de planten van water en voedingsstoffen worden voorzien en hoe de kassen verwarmd worden. Ook konden zij zelf calla's snijden, sorteren en verpakken. De scholieren konden bij beide bedrijven kennis maken met de diversiteit aan werkzaamheden, die komen kijken bij het werken in de glastuinbouw. De kwekers hopen met hun medewerking aan de 'Doe dag', dat de scholieren van het VMBO, een beter beeld hebben gekregen van 'de wereld onder het glas'. De tuinbouw heeft een grote diversiteit aan banen te bieden en creëert veel werkgelegenheid in onze regio.


deel deze activiteit