Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (53)
    Evenement

Landelijke zaaidag bijen en vlinders ook in Lingewaard

maandag 22 april 11:00 uur

Foto: Erik v/d Ham

GENDT - Op zondag 22 april is het landelijke zaaidag voor bijen en vlinders, een initiatief van de landelijke Bijenstichting. In Lingewaard besteden we hier ook aandacht aan. Van 11.00 tot 15.00 uur kun je helpen met het inzaaien van een weiland naast ’t Hof 2 in Gendt.

Het is alarmfase ‘rood’ voor de natuur en de biodiversiteit in Nederland. Recent onderzoek duidt erop dat in de afgelopen 27 jaar, 75 procent van de vliegende insecten is afgenomen. Insecten zijn de bestuivers van bloemen en vormen de voornaamste voedselbron van vogels en van veel zoogdieren. Als daar driekwart van verdwijnt, heeft dat een enorme impact op de natuur en uiteindelijk ook op onszelf. Hier moeten we wat aan doen!

Heeft u in uw tuin of op uw erf een verloren stukje grond waar kan worden ingezaaid? Kom en doe mee! Laten we proberen een groot bijenlint in Lingewaard te realiseren. Wij staan in Gendt naast ‘t Hof 2 met een informatiestand om hier aandacht aan te geven. Kinderen kunnen helpen met inzaaien van het weiland, deelnemen aan de workshop bijenhotels maken of zich uitleven op het springkussen. Bezoekers krijgen een zakje met zaaigoed om ter plekke of in eigen tuin te zaaien. Ook zijn er bijenhotels en potjes honing te koop. De onthulling en vulling van een groot bijenhotel dat is gerealiseerd met de actie ‘Héél Hulhuizen Zoemt’ zorgt voor een extra feestelijk tintje.

Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert deze activiteit in samenwerking met comité Hulhuizen200, Imkervereniging Oost Betuwe en Joop Dahm (solitaire bijen Bemmel) en Waterschap Rivierenland.


deel deze activiteit