Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Dagtocht OVG gaat dit jaar naar Duitsland

woensdag 14 augustus 7:45 uur

GENDT - Dit jaar wordt op 14 augustus, tijdens de dagtocht voor de leden van de Ouderenvereniging Gendt, een bezoek gebracht aan het in Duitsland gelegen Bergisches Land.

Het is een dromerig heuvellandschap tussen de rivieren Rijn, Ruhr en Sieg en het Sauerland. Het is ook het land van stuwmeren, vakwerkhuizen, romantische burchten en kastelen en van uitgestrekte bossen. Als iedereen om 07.45 uur in de bus zit, gaat men naar Wezel waar een koffiestop wordt gemaakt. Vervolgens gaat het richtinng de imposante Mungsterner Brucke, met 107 meter hoogte, de hoogste spoorbrug van Duitsland. Er wordt gestopt om van het fraaie landschap te genieten. Aansluitend rijdt men naar Burg waar in restaurand Kalkum een originele Bergische kaffeetafel wordt geserveerd.

Het middagprogramma begint met een tour door de schitterende omgeving en eindigt in Altenberg, waar men een uurtje vrijaf heeft voor 'n terrasje met een heerlijk Duits biertje, te gaan shoppen of zomaar wat rond te flaneren. Aansluitend gaat de terugreis naar Babberich voor het slotdiner met 'n keuzehoofdgerecht. Rond 21.30 uur is het gezeldschap weer terug in Gendt.


deel deze activiteit