Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Zomerstruinen in de Bemmelse Waard

zondag 18 augustus 13:45 uur

Foto: Gijsbert Peelen SLN

BEMMEL - Het zomert al een maand flink en er staan nog enkele planten volop in bloei, de meeste zijn echter uitgebloeid en hebben zaad gezet. De paden en wissels die overwoekerd waren worden langzaam weer begaanbaar en zichtbaar.

Evenals vorig jaar hebben we weer een lange, droge en warme periode gehad dit jaar en staat het water wederom laag. We kunnen daarom door de opgedroogde plassen en metershoge planten van het ruige wilgenwoud. We gaan op zoek naar de sporen van de bronstige reeën, hun slaapplaatsen en veegsporen en speuren naar haren, keutels en pootafdrukken.Met wat geluk horen wij zelfs een ree blaffen of zien wij een roofvogel. Tijdens het zoeken vinden we misschien wel een nieuwe beverburcht, die de bevers gemaakt hebben vanwege het lage water. De zomer is geen stille tijd in de natuur. Avontuurlijk wordt het vast en zeker.

Wie mee wil met de natuurgids van Stichting Lingewaard Natuurlijk kan zich op zondag 18 augustus tussen 13.45 en 14.00 uur melden bij de Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur. Kosten voor volwassenen drie euro per persoon, kinderen vanaf zes jaar 1,50 euro. Deze tocht is niet geschikt voor minder-validen. Tip: draag een lange broek en stevig schoeisel of laarzen. Nadere informatie door Gijsbert Peelen 06 10864179 of via info@lingewaardnatuurlijk.nl.


deel deze activiteit