Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Toren van Poelwijk bezoeken

zondag 15 september 10:00 uur

Foto: GL&K

GENDT - De toren van Poelwijk en een foto-expositie in Huize Poelwijk zijn op zaterdag 14 en zondag 15 september van 10.00 tot 17.00 uur gratis te bezichtigen.

De 15de-eeuwse toren van Poelwijk is het restant van het sinds de 18de eeuw verdwenen kasteel Poelwijk. In het beneden vertrek zijn nog trompe-l'oeil beschilderingen te zien. Op de eerste verdieping bevindt zich een laatgotische gemetselde schouw met haardstenen uit de bouwtijd. Vanaf de bovenste verdieping van de toren heb je fraai uitzicht over de Ooypolder en is bij helder weer de stuwwal van Beek te zien. De trappen in het gebouw zijn smal en steil, betreden is op eigen risico. Bekijk ook de foto-expositie 'Jaargetijden op de Poelwijk' van Henk Klaassen van de Historische Kring Gendt. En maak een wandeling over gemaaide paden door de natuurtuinen die een grote diversiteit aan bomen, struiken en bloemen herbergen. Koffie, thee en appelsap verkrijgbaar. Adres: Landgoed Poelwijk Poelwijklaan 5 in Gendt. Meer informatie staat op www.landgoedpoelwijk.nl.

De toren van Poelwijk is één van de negentien gebouwen en terreinen van Geldersch Landschap en Kasteelen die tijdens het Open Monumentendag te bezichtigen zijn voor publiek. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Bekijk alle opengestelde gebouwen en terreinen van Geldersch Landschap en Kasteelen op www.glk.nl/openmonumentendag.


deel deze activiteit