Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Voetveer Bemmel-Ooijpolder gaat twee dagen proefvaren!

zaterdag 12 oktober 9:30 uur

Foto: E. Cretier

BEMMEL - Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober gaat het voetveer tussen Bemmel en de Ooijpolder voor het eerst proefvaren met passagiers! De pont gaat varen tussen de Bemmelse Polder en de Ooijpolder.

Zo kunt u aan het begin van de herfstvakantie al een keer genieten van deze nieuwe toeristische verbinding die in de toekomst regelmatig gaat varen.

Vaartijden: vanaf 9:30 tot 16:00 uur. Kosten enkele reis: 1 euro (niet pinnen). Kinderen tot 6 jaar gratis. Zaterdag zullen wethouder Janssen van Lingewaard en Fleuren van Berg en Dal rond 11:00 uur de oversteek maken en hiermee de voorgenomen samenwerking tussen de betrokken gemeenten en de veerbaas Richard van Oijen bekrachtigen.

Nadrukkelijk gaat het bij deze proef om een voetveer: alleen wandelaars worden overgezet, de fiets mag niet mee aan boord.

Er is een wandelroute uitgezet om vanaf Zijdewinde aan de Bemmelse kant naar Oortjeshekken in de Ooijpolder te wandelen of andersom vanaf Oortjeshekken naar Zijdewinde. Kom gerust op de fiets: deze kunt parkeren in de nabijheid van de pont. Komt u toch met de auto parkeer dan alleen op de daarvoor aangewezen plaatsen dus niet aan de dijk in de buurt van de pont. Aan de kant van de Ooijpoler wordt u doorgestuurd naar de gratis parkeergelegenheid Erlecomsedam 2, Ooij. Er rijdt ook een gratis elektrische zonnetrein die u vanaf de parkeerplaats naar de veerpont kan brengen of omgekeerd.


deel deze activiteit