Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Lezing: invasieve exoten weren en beheren

woensdag 23 oktober 20:00 uur

Foto: Wilfred Reinhold

BEMMEL - Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert op woensdagavond 23 oktober de eerste lezing van het winterseizoen. Gastspreker is Wilfred Reinhold.

Hij verzorgt de lezing over de zogeheten ‘invasieve exoten’. Dat zijn planten en dieren die door menselijk toedoen in een voor hen vreemd ecologisch gebied terechtkomen en daar aan de inheemse soorten schade kunnen veroorzaken. Deze exoten betreffen zowel flora als fauna. Enkele voorbeelden zijn: de Japanse duizendknoop, de reuzenberenklauw, de watercrassula, de Amerikaanse rode rivierkreeft, de wasbeer, de halsbandparkiet, de Aziatische hoornaar en de tijger mug. Tijdens deze lezing wordt aandacht gevraagd voor de problemen die invasieve exoten kunnen veroorzaken voor de natuur, de gezondheid, het waterbeheer en de landbouw. Daarnaast worden de mogelijkheden voor preventie en beheer besproken. De individuele burger kan bij het bestrijden van deze soorten een belangrijke rol spelen.

Voor deze lezing is een ieder welkom op 23 oktober in De Veldschuur aan de Sportlaan 1M in Bemmel. Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De kosten zijn 7,50 euro per persoon, inclusief koffie of thee. Houders van de Vriendenkaart van 2019/2020 van Stichting Lingewaard Natuurlijk hebben gratis toegang. Vriendenkaarten voor het nieuwe seizoen zijn verkrijgbaar.


deel deze activiteit