Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Lezing Maarten van Rossem bij Kinkelacademie

maandag 11 november 20:00 uur

Foto: Polak en Koning

BEMMEL - Brexit-no-brexit? Deal-no-deal? Hard of zacht? Eind oktober komt al weer naderbij en daarmee de vraag of de Britten op de 31ste van deze maand daadwerkelijk de Europese Unie verlaten. Met of zonder deal? Of komt er toch weer uitstel? Gaat er een andere handelsovereenkomst met de EU komen?

En hoe zit het met de Britse schuld van 40 miljard aan diezelfde EU? Welke gevolgen zijn er voor het grensgebied tussen Ierland en Noord-Ierland? En voor Europese werknemers in het Verenigd Koninkrijk of voor Britten werkzaam of woonachtig in de EU? Voor het handelsverkeer, het toerisme of de migratie van en naar andere kant van de Noordzee…

Zoveel vragen! En daarom is de programmacommissie van De Kinkelacademie verheugd de volgende spreker in haar lezingencyclus te kunnen aankondigen. Op maandag 11 november analyseert historicus Prof. Dr. Maarten van Rossem de (dan) actuele ontwikkelingen rond de Brexit en de gevolgen ervan voor Europa en voor het Verenigd Koninkrijk.

Gespreksstof genoeg voor een begenadigd spreker met een scherp oog voor zinnige en onzinnige zaken in de politiek. Vermoedelijk neemt hij ook deze keer geen blad voor de mond en maakt hij een ieder met humor deelgenoot van zijn visie op de 'ins en outs' van deze ingewikkelde kwestie.

Iedereen is welkom in cultureel centrum De Kinkel in Bemmel. Aanvang van de lezing: 20.00 uur. Kaarten kosten 12.50 euro (inclusief kopje koffie/thee voor aanvang) en zijn te verkrijgen bij boekhandel De Toren van Bemmel of via www.dekinkel.nl.


deel deze activiteit